Eğitim fakültelerinden mezun olup diplomasını almış birçok öğretmen adayı atama bekliyor. Peki hükümetin takviminde öğretmen ataması var mı? Birçok öğretmen adayı sözleşmeli öğretmenlik yapıyor ya da özel sektörde çalışırken aynı zamanda atama yapılmasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyla ilgili sessizliğini korurken atama bekleyen öğretmenler gözlerini 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine çevirmiş durumda.

100 bin Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

               Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim vaatleri arasına atama bekleyen öğretmenleri de aldı. Birçok atama bekleyen öğretmeni mutlu eden haberi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu paylaştı. Atama bekleyen öğretmenlere cumhuriyetin 100. Yılı olması vesilesiyle 100 bin atama sözü verdi.

               Konya’da millet buluşması organizasyonunda altılı masa liderleri, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarıyla birlikte bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ‘’15 Mayıs'ta Allah nasip eder iktidar olursak 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. ‘’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 45 bin atama sözünün atama bekleyen öğretmenlerde hayal kırıklığı yarattığını söyleyen Kılıçdaroğlu en az 100 bin atama sözü verdi. Bu haber birçok atama bekleyen öğretmen tarafından memnuniyetle karşılandı.

'100 bin Öğretmen Ataması Yapacağız'

               Atanamayan öğretmenlerle ilgili açıklama yapan Millet İttifakı ortağı Meral Akşener ise Tv100’ de Uğur Dündar’ın konuğuydu. Canlı yayında kendisine soruları cevaplayan Meral Akşener atama bekleyen öğretmenlerle ilgili gelen soruya cevaben “100 bin öğretmeni iktidar olur olmaz tayin edeceğimizi ve atanamayan öğretmen meselesini bitireceğimizi söyledik. Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu da aynı sözü vermiş durumda” dedi.