Bursa Valiliği, sarı alarm kapsamında değerlendirilen hatta olan Bursa için bir Pazartesi günü bir uyarı paylaşmıştı. Fırtına uyarısından 1 gün sonra bu kez kar yağışı duyurusu geldi.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde;


  Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; devam eden yağışların akşam saatlerinden itibaren ilimiz genelinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur; yüksek kesimlerde (500 m üzeri) yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir.

        Vatandaşlarımızın; ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

        Geçerlilik Periyodu: 09.01.2024 19:00 / 10.01.2024 19:00

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bursa’da Eğitime Ara Verilecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine Bursa’da yarın için yoğun bir kar yağışı olmayacak. Kar etkisini yüksek kesimlerde gösterecek. Bursa’da yalnızca yüksek kesimlerde yer alan taşımalı eğitime ara verilmesi bekleniyor. Bursa Valiliği, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yayımlamadı.

Bursa merkezde ise sağanak yağış gözlemlenecek, Çarşamba gününden itibaren yağışlar etkisini yitirecek, Pazartesi gününden itibaren ise lapa lapa kar yağacak.

Editör: Tugay AKSOY