Burs Teknik Üniversitesi 2010 yılında Uludağ Üniversitesi’nin ardından Bursa’nın 2. Devlet üniversitesi olarak kuruldu. 2022 yılında kurulan Mudanya Üniversitesi ile birlikte Bursa’da eğitim veren 3 üniversiteden biri olan Bursa Teknik Üniversitesi’nin rektörlüğünü Prof. Dr. Naci Çağlar yapıyor.

BTU’den mesleki eğitim başarısı

Memurlar .net’in Cumhurbaşkanlığı ofisinden aldığı verilere göre BTU öğrencilerinin yüzde 18’i mezun olmadan, yüzde 56’sı mezun olduktan sonraki 6 ay içinde, yüzde 90’ı ise 1 yıl içerisinde iş sahibi oluyor. Bursa Teknik Üniversitesi bu başarısını ‘İşletmede Mesleki Eğitim Programı’na borçlu. 4 yıllık lisans eğitiminin bir yarı yılını sektörde önde gelen firmalarda çalışarak geçiren öğrencilerin sigortasını da Bursa Teknik Üniversitesi karşılıyor.

BTU Rektörü Naci Çağlar’ın konuya ilişkin görüşleriyse şöyle:

Yüksek donanımlı laboratuvar ve atölyelerimiz, İMEP, yapay zeka eğitimi, öğrenci topluluklarının aktifliği, teknoloji yarışmalarında elde ettiğimiz başarılar, özel sektör ile olan sıkı bağımız ve en önemlisi nitelikli eğitim sistemimiz sayesinde öğrencilerimizin iş kaygısı olmuyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin hazırladığı veriler zaten bunun en büyük kanıtı niteliğinde. Mezuniyet sonrası ilk 6 ay içerisinde toplam yüzde 74'lük istihdam oranı ve bunun yanında yüzde 85'lik 'nitelikli istihdam' dediğimiz kendi alanında iş bulma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu oranları daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Memurlar .net

Editör: Deniz Beyatlı