Bilkent Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler okudukları bölümleri ve mezun olduktan sonraki maaş beklentilerini söyledikleri video gündemde. Bekledikleri maaşlar videoyu izleyenleri şaşırttı. Beklenen rakamlar dudak uçuklattı.

Ortak istek yurtdışında çalışmak

Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin uçuk maaş beklentilerinin yanında dikkat çeken bir diğer konu ise öğrencilerin neredeyse tamamının mezun olduktan sonra Türkiye’de çalışmayı düşünmemeleri oldu. Hemen hepsi kariyer hedeflerini yurtdışı olarak belirleyen öğrencileri istedikleri maaşı da dolar ya da euro bazında ifade etti.

Maaş beklentileri

Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü’nde okuyan öğrenci yurtdışından çalışmak istediğini ifade ettikten sonra maaş beklentisini 15 bin - 20 bin dolar arasında olduğunu söylüyor.

Bilkent Üniversitesi Matematik Bölümü’nde okuyan genç, mezun olduktan sonra CERN’de çalışmak istediğini söylüyor. Maaş beklentisi ise 15 bin euro.

Matematik Bölümü’nde okuyan bir başka öğrenci ise mevcut ekonomik koşullarda hayatını devam ettirebilmek için 20 bin dolara ihtiyacı olduğunu ifade ediyor.

Editör: Deniz Beyatlı