Selçuk Yusuf Arslan 2023’ün bölge birincileri arasında yer aldı. Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülü Avrupa birincisi Selçuk Öğretmen, ödülünü Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle Cambridge Assessment International Education Doğu Avrupa Bölge Danışmanı Gökhan Ünlüer’den aldı.

Birinciliği Selçuk Öğretmen Aldı

Yarışmaya Türkiye’den aday gösterilen Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan, "STEM Stands Together" projesiyle bölge birincisi seçildi ve bölge birincileri arasında finale kalan altı isimden biri oldu. STEM Stands Together projesi; Türk ve göçmen öğrencileri, akademik becerilerini geliştirmeleri için STEM odaklı atölye çalışmalarında eşleştirerek bu sayede aralarında arkadaşlıklar kurulmasını teşvik ediyor.

Selçuk Yusuf Arslan Açıklamalarda Bulundu

Birincilik ödülüne layık görülen Arslan, şunları söyledi: "STEM konularına olan yoğun ilgim ve öğrencilerimin akademik becerilerini geliştirdiğini ve yeni ilgi alanları edindiğini görmek beni mutlu ediyor. Göçmen öğrenciler ve diğer öğrenciler arasındaki iletişim engellerini ortadan kaldırmayı amaçlayan STEM Stands Together projesi aracılığıyla öğrencilerimin kaydettiği ilerlemeden gurur duyuyorum. Türkiye 4 milyon göçmene ev sahipliği yapıyor ve okulumuzda 50'den fazla göçmen arkadaşımız var. Proje, STEM tabanlı atölyelerde bir Türk ile bir göçmeni bir araya getiriyor. Öğrencilerimin STEM ile birbirine bağlı arkadaşlıklar kurduğunu görmek inanılmaz derecede mutluluk verici. Proje kapsamında Türkiye’nin beş farklı şehrinde öğretmen eğitimleri düzenlendi. Projenin hedef kitlesi genişletilerek deprem bölgesinden başka şehirlere göç etmek zorunda kalan öğrenciler ve özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler de eklendi. Proje Türkiye’deki birçok okulda öğrenciler arasındaki iletişim bariyerini, STEM yaklaşımını öğrenciler arasında ortak dil olarak kullanarak yıkmaya devam ediyor."

Editör: Birkan Erel