Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir öğretmen, yöneticilerinin kendisine mobbing yaptığını iddia ederek ders programını paylaşmıştı. Bazı günler sadece günün ilk ve son ders saatlerine ders koyulan öğretmenin programı diğer öğretmenler tarafından da tepkiyle karşılanmış, yöneticilerin ders programlarını bir mobbing aracı olarak kullanıp kullanmadığı sorgulanmıştı.

Diğer taraftan ders programındaki ders sayısının azlığı ve öğretmenin şikayetinin küçük görülmesi nedeniyle söz konusu paylaşım çok sayıda saygısız sosyal medya kullanıcıları tarafından öğretmenlere karşı nefret söylemi aracına dönüşmüştü.

Hürriyetçi Eğitim-Sen’den suç duyurusu

Öğretmenlere karşı nefret söylemi aracına dönüşen ders programıyla ilgili bir kullanıcının yaptığı paylaşım ise bardağı taşıran son damla oldu. Öğretmen olduğunu iddia eden bir kullanıcı kendi ders programını paylaşarak ‘’Siz eşek gibi çalışmaya devam edin ben haftada 3 gün çalışıp boş günlerde berna hocaya b*smaya devam’’ şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Konuyla ilgili Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu 5 Şubat Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Kuruoğlu konuyla ilgili ‘’Hürriyetçi Eğitim Sen olarak bu insan müsveddesi hakkında pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağız.’’ Dedi.

Editör: Deniz Beyatlı