Sendika eylemlerinde yer almadığını ispat edebilmek için 9 farklı kişi üzerinde düzenlediği sahte belge ile yakalanan öğretmenin herkesi şaşırtan akıl almaz planı ve tüm yaşananlar haberimizde…

KTÖS mali sekreteri Erdoğan Emiroğlu aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda beden eğitimi öğretmenliği yapmaktaydı. Bağlı bulunduğu sendikanın eylemine katılarak alınan kararı uygulayan Emiroğlu, topluluk içerisinde yer aldığı kendisi gibi 9 farklı meslektaşı için sahte belge hazırladı.

Konu Yargıya Taşındı!

Hazırladığı sahte belgeler fark edildiğinde şahıslar üzerinde soruşturma başlatıldı. Bu belgeleri hazırlayan kişinin kendisi olduğu sonradan ortaya çıktı. Memurların özel olarak yargılandığı disiplin cezaları konusunu inceleyen mahkemede görülen dava sonrası detaylar merak edildi.

Öğretmenin Cezası Kesildi!

Olayın fark edilmesi ile beraber konu kamu hizmeti komisyonuna taşındı. Savcılık Emiroğulları hakkında ömür boyu meslekten men talep etti. Ardından cezası hafifletilerek 54 aylığına meslekten uzaklaştırma olarak değiştirildi. Mahkemenin verdiği emsal karar sonrası eğitim camiasında büyük yankı uyandıran bu akıl almaz olay üzerinde soruşturma sürüyor.

Editör: Halil Uzan