Gündemden düşmeyen en önemli konuların başında yer alan başöğretmenlik müjdesi hangi bahara kaldı. Ortaya atılan iddialara göre sınavsız başöğretmenlik tarihini açıklıyoruz.

Başöğretmenlik Sınavı Olup Olmayacağı Ne Zaman Açıklanıyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin çoğu konuda gündemden düşmeyerek bu dönemin en çok konuşulan Bakanı olarak tarihe geçti. Genel olarak tepki aldığı her konuyu çözüme kavuşturan Bakan Tekin en son seminerleri yüz yüze yapma kararı aldıktan sonra aldığı tepkiler yüzünden online görüşmeye çevirmişti. Şu an da ise gündem olan konu başöğretmenlik ve uzman öğretmenliğin sınavsız olarak gerçekleşmesi oldu. Aldığımız kulis bilgisine göre bu müjde bir sonraki bahara kaldı. Kısaca 2024/2025 yılında sınavsız başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik müjdesi gelecek. Açıklamalar 2024 yılı Kasım ayında gerçekleşecek. Sınavsız olacak başöğretmenlik için süresinin çok uzak olması öğretmenlerimizi maalesef kızdıracak. Ancak gelecek müjde ile başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik unvanları sınav ile değil yıl şartı ile belirlenecek.

Başöğretmen ve Uzman Öğretmen Olmak Kaç Yıl İstiyor?

Uzman öğretmenlik için öğretmenlikte 10 yıl, başöğretmenlik için ise uzman öğretmenlikte 10 yıl kıdeme sahip olmak gerekiyor. Bu yüzden de bu durumun değişmesi için öğretmenlerin baskısı devam ediyor.

Editör: Birkan Erel