MEB uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavları ile ilgili gerekli açıklamaları yaptı. 2023 uzman öğretmenlik sınavı ne zaman açıklanacak? Sınavın başlamasının ardından en çok merak edilen konu sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Ne Zaman Açıklanıyor?

MEB tarafından düzenlenen uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavının başlamasıyla beraber gündeme sonuç tarihi başlığı yerleşti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre sınava, MEB personeli, özel öğretim kurumları ve MEB dışından 58 bin 965 aday uzman öğretmenlik, 3 bin 921 aday ise başöğretmenlik unvanı için başvuru yaptı.

Sınava giriş yaptıktan sonra herhangi bir sebeple sistem dışına çıkan adaylar, daha sonra tekrar giriş yaparak kalan süreleri içinde bugün saat 23.59'a kadar sınavı tamamlayabilecek.

Ancak Türkiye saatiyle 10.00-13.00 arasında sınava giriş yapmayanlar daha sonra sınava katılamayacak.

Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacak. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

Adaylar, sınava ilişkin bilgilere "https://oygm.meb.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

İşte Sınav Sonuçlarının Açıklanma Tarihi!

Sınav sonuçları 24 Kasım 2023 tarihinde açıklanacak. Bu tarihten itibaren http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecektir.

Editör: Birkan Erel