Müfredat ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sıkı bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz ancak bu sefer eski müfredatın sadeleştirilmesi gerektiğini söyleyince tepkilerin odağı oldu...

Müfredat Değişecek!

Yıllardır süregelen müfredattan şikayetini dile getiren Bakan Tekin müfredatın sadeleştirilmesi gerekiyor dedi. Çocukların yaş ve seviyelerine uygun, gereksiz bilgi yüklemesinden arınmış, kaliteli eğitim almalarını hedefliyoruz diyen Bakan Tekin’e tepkiler çığ gibi büyüyor. Tekrar eden konuların olduğunu söyleyen Bakan pedagojik açıdan daha verimli bir eğitim süreci oluşturmayı hedefliyor. Öğretmenlerin de derslerini daha etkili bir şekilde işleyeceğinin altını çiziyor. Tabi bu yapılan açıklamalar, yıllardır eğitim öğretim gören ve birçok saygın Milli Eğitim Bakanı önderliğinde eğitim öğretimi sürdüren öğrencileri de bir hayli kızdırdı.

Müfredat Ne Zaman Değişiyor?

Müfredatın değişeceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin aynı zamanda tarihte verdi. 2024/2025 eğitim ve öğretim döneminden itibaren kademeli bir şekilde başlayacağını söyledi. Aralık ayında detaylı bilgilendirmenin de yapılacağını söyleyen Bakan Tekin sıkı bir çalışma ile müfredatı sadeleştirerek kaliteli bir eğitim öğretimi hayata geçireceğini dile getirdi. Değişiklikler eleştirilse de Bakan Tekin açısından öğrencileri daha nitelikli bir eğitimle buluşturmayı amaçlıyor.

Editör: Birkan Erel