Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve Eğitim-Sen Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya, sosyal medya hesabından eğitimle ilgili konularda görüşlerini bildirmeye devam ediyor. Yıldırım Kaya son dönemde birçoklarının koyduğu gibi hedef tahtasına Yusuf Tekin’i koyduğu bir video yayınladı. Videoda Yusuf Tekin’e seslenen Kaya, Tekin’e ‘’Milli Eğitim Bakanlığı’nı bırak Diyanet İşleri Başkanı ol’’ diye seslendi.

Yıldırım Kaya’nın açıklamaları:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sanki diyanet işleri başkanı olmuş gibi davranıyor. Eğitimin tüm alanlarını dinselleştirilmiş bir programla donatmaya çalışıyor. Şimdi de cumhuriyetin 100çyılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tüm okullarda tüm sokaklarda çocuklarımızla cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan cumhuriyet devrimlerine sahip çıkan cumhuriyetin eğitim devrimleriyle bugünlere geldiğimizi anlatan etkinlikler ve şölenler yapılması gerekirken diyanet işleri başkanlığı ve müftülüklerin yapacağı işe koyulmuşlar. Şimdi cumhuriyetin 100.yılında diyanet işleri başkanlığı camilerde cumhuriyeti kuranların şehitlerimizin ruhu için dualar okunabilir burada ibadetler yapılabilir. Cumhuriyeti kuranlara başta Atatürk olmak üzere şükran duygularını belirtebilirler.

Yusuf Tekin sen Milli Eğitim Bakanı'sın. Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi diyanet işleri başkanının yapacağı görev değildir. Laik bilimsel eğitimi siz milli olmaktan çıkarttığınız yetmiyormuş gibi şimdi de cumhuriyetin 100.yılında Cumhuriyet Bayramını kutlamayı bir kenara bırakıp çocuklarımıza başka bir anlayışı egemen kılmaya çalışıyorsunuz. Milli eğitim bakanlığı yapamayacaksanız bırakın o görevi diyanet işleri başkanı olun.

Editör: Deniz Beyatlı