Bakan Yusuf Tekin, akıbeti belirsizliğini koruyan proje okullarına yönelik bir açıklama yaparak yüreklere su serpti. Sanat eğitimi konusunda farklı modeller üzerinde çalıştıklarını ve hayata geçirdiklerini belirten Bakan Tekin, proje okullarımıza yenilerini ekliyoruz dedi.

Bakan Tekin’in açıklamaları şu şekilde;

Sanat eğitimi konusunda çok farklı bir modeli hayata geçiriyoruz.

Temellerini 2014’te attığımız proje okullarımıza yenilerini ekliyoruz.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Bakanlığımız arasında gerçekleşen iş birliği protokolü ile ülkemizde müzik alanında bir ilk olarak güzel sanatlar ilkokulu ve ortaokulunu eğitim sistemimize kazandırıyoruz.

Mesleki teknik eğitimde kurduğumuz iş birliği ile sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda teknik okullarımızı geliştirirken spor ve güzel sanatlar alanında da paydaşlarımızla ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Bugün yeni bir iş birliğinin ürünü olan müzik okullarımız, öğrencilerimizin hem bireysel hem de toplu icra yeterliklerini ve enstrüman çalma bilgi ve becerilerini geliştirmelerine rehberlik edecek derslerin sunulduğu bir eğitim programına sahip olacak.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Erhan Özden’e ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Vasfi Hatipoğlu’na güçlü iş birlikleri için teşekkür ediyor, okullarımızın eğitim ailemize hayırlı olmasını diliyorum.

Editör: Tugay AKSOY