Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat uygulama konusundaki ısrarı ile eleştiri oklarının hedefi olurken, 11. Kalkınma Planında yer alan birçok maddeyi hayata geçirdi. Bu maddeler arasında özellikle sınıf tekrarının özenle uygulanması yer alırken, bu Bakan Tekin’in en büyük vaadine destek sağlıyor.

Bakan Yusuf Tekin Ne Söylemişti?

Bakan Yusuf Tekin, en büyük hedeflerinin öğretmen itibarını yeniden tesis edeceklerini açıklamıştı. Çok karşılık görmeyen bu söylemler üzerine Bakan Tekin, bu vaadini yineledi.

"Öğretmenin hak ettiği itibarı toplum nezdinde sağlamak önemli çıkış noktalarımızdan birisi olacak. Biz her şeyden önce, 'önce öğretmen' diyoruz. Öğretmenin yüceldiği bir eğitim ortamı daima gelişecektir.Siz değerli öğretmenlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim öğretim faaliyetini yürütebilmeniz için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bakanın Önündeki Program Nedir?

Bakan Yusuf Tekin, en son kariyer basamakları dahil öğretmenlik meslek kanununu değiştireceklerini açıkladı. Kasım ayının sonu ve Aralık ayının başında ise müfredat değişikliği bekleniyor.

Editör: Tugay AKSOY