Bakan Tekin katıldığı yayında atama sayısı ve branş dağılımı için kabine toplantısını işaret eden Tekin, atanacak öğretmenlerin Şubat’ta değil Eylül ayında göreve başlayacağını söyledi. Daha önce Şubat diye ifade ettiğini ancak depremin yükünün buna engel olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklaması:

Daha önce atanacak öğretmenlerin Şubat ayında göreve başlamasını istediği söylemiştim. Ancak depremin mali yükü bu durumu engelledi. Eğer bu olmasaydı öğretmen arkadaşlarımızı Şubat ayında göreve başlatacaktık. Şu an bu takvimi işletemeyeceğiz. Ancak biz 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız.

Atama sayısının henüz belli olmadığını ifade eden Tekin, müsteşarlığım döneminde rekor üstüne rekor kırdık. Ancak bütçede depremin yarattığı tahribat atamaları sınırlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile konuşacağız. Ben alabileceğimiz maksimum sayıyı almaya çalışacağım. Tahmin ediyorum önümüzdeki kabine toplantısında bu gündeme gelir. Bize verilecek sayıya göre branş bazlı dağılımı yapacağız. Ben daha önce de defalarca söyledim bizim için bütün branşlar aynı önemdedir. Herhangi bir branşa pozitif ayrımcılık daha önce de yapmadık yine yapmayız. İhtiyaçlarımız oranında atama sayısına göre bir orantı kuruyoruz. Çok geciktirmeden tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde açıklamış oluruz.

Editör: Deniz Beyatlı