Milli Eğitim Bakanlığı adeta bir paradigma değişimi içinde. Yeni yapılan müfredat çalışmasını Bakan Tekin işte bu sözlerle anlatmıştı. O müfredat çalışmalarının merkezinde birçok akademisyen ve öğretmenle birlikte Prof. Dr. Levent Eraslan vardı. Eraslan ayrıca müfredat çalışmalarına dair bugüne kadar basına düzenli bilgi veren tek isim oldu.

Bakan mülakatta geri adım atmadı!

Eraslan, bugün katıldığı bir canlı yayında eğitim politikalarını ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göreve geldiği günden bugüne performansını değerlendirdi. Bakan Tekin’in hızlı değişiklikler yaptığı ifade eden Eraslan, Türkçe dersiyle ilgili yapılan değişiklikleri, sınıf anneliğinin kaldırılmasını yapılan değişimlere örnek gösterdi ve ekledi Bakan Tekin mülakatta geri adım atmadı.

Geri adım atmayan Bakan Tekin mi?

Mülakatlar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği söz atama bekleyen öğretmenler başta olmak üzere herkesin hatırında. ‘Meydanlarda verdiğimiz sözü unutanlardan değiliz’ açıklaması da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenler verilen sözün tutulmasını bekliyor. Karar merciinin Erdoğan olduğu bilinirken Prof. Dr. Eraslan’ın ‘bakan mülakattan geri adım atmadı’ açıklaması kafaları karıştırdı. Bakan Tekin mülakatlardan yana bir tavır mı takınmış durumda?

Editör: Deniz Beyatlı