Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dün akşam saat 20.30’da Habertürk canlı yayınında Kemal Öztürk’ün sorularını yanıtladı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasına binaen katılmış olduğu yayında öğretmenler ile ilgili birçok konuya değindi.

Öğretmen atamaları ile ilgili konuşan Bakan Tekin: Milli eğitim bakanı olarak aramıza yeni öğretmenlerin gelmesini arzu ediyorum, istiyorum. Bizim hesaplamalarımıza göre ihtiyaç duyduğumuz rakamları hazine ve maliye bakanımızla, cumhurbaşkanlığı strateji ve bütçe başkanlığıyla paylaştık. Nihayetinde bütçeyi oluşturan mekanizmalar orada. Şimdi 2024 bütçesi oluşacak. Bize 2024 bütçesi içerisinde toplam kamuya ne kadar personel istihdam edileceğine dair bir rakam ortaya çıkacak. Biz de onun üzerine hareket edeceğiz.

Şimdi bir rakam söylemek mümkün değil ancak ben şunu söyleyeyim; biz bu yıl öğretmen arkadaşlarımızın istihdamıyla ilgili süreçte mülakat sürecini düzgün bir mülakat prosesine dönüştürmek istediğimiz için biraz uzun zaman alacağız.

MÜLAKAT KALDIRILACAK MI?

Tekin’in mülakat kelimesini kullanması üzerine Kemal Öztürk araya girdi ve “Cumhurbaşkanının seçim beyannamelerinin bir tanesinde mülakatlar kaldırılacak diye hatırlıyorum” dedi. Bunun üzerine Tekin şöyle konuştu:

‘’Tam olarak öyle değil. Cumhurbaşkanımız mülakatların uygulanış biçimiyle ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Biz de mülakatları mülakat gibi yapmaya karar verdik. Şöyle bir kurgumuz var: İstihdam etmek isteyeceğimiz sayının üç katı kadar öğretmen adayını davet edeceğiz.’’ dedi.

Bunun ardından sosyal medyada mülakata hayır etiketiyle yüzbinlerce mesaj atıldı.

Editör: Tugay AKSOY