Öğretmenler günü etkinliklerinde İstanbul ve Ankara programlarına katılan Bakan Tekin son durumlara dair açıklamalar yapsa da maalesef yine isteneni veremedi.

Açıklama Ne Zaman Gelecek?

Milli Eğitim Bakanı her televizyona çıktığında ya da her açıklama yaptığında birçok öğretmen adayının yüreği ağzına geliyor. Heyecanla bekleyiş sürüyor. Ancak Bakan Tekin hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. En son öğretmenler günü etkinliğinde müjde bekleyen öğretmen ve öğretmen adayları yine hayal kırıklığına uğradı. Kasım başından beri kulis bilgisi adı altında ya da Bakan’ın çevreleri tarafından verilen bilgiler çerçevesinde 24 Kasım’da öğretmenlere atama müjdelerinin açıklanacağı söyleniyor ve haberler yapılıyordu. Bu yapılan haberlerden gündem olan birkaçı da bizim yaptığımız haberlerdi. Ancak anlaşılıyor ki Bakan Tekin her ne kadar böyle bir planlama yapsa da anlıyoruz ki Bakan Tekin’in düşüncesi onay almamış gibi duruyor. Özellikle son iki üç açıklamalarında atama sayılarının bütçe görüşmelerine bağlı olarak yapılacağını söylemesiyle maalesef hayalleri erteledi. Öğretmenler gününde de bütçe görüşmelerini işaret ederek yine sürecin Kasım’da açıklanmayacağı ortaya konuldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in son açıklamalarına göre öğretmen atama sayısının Aralık ayında belli olması bekleniyor. Branş dağılımının ardından atama takviminin paylaşılması bekleniyor.

Editör: Birkan Erel