Lise Öğrencisi olan A.E.S ahlaksız hareketler sonunda gözaltına alını ve üzerinden çok geçmeden çıkarılan mahkemece tutuklandı.

Atatürk’e Ahlaksızlık Diz Boyu!

Üsküdar’da lisede okuyan bir öğrenci okul kitabının ilk sayfasında yer alan Atatürk resmini kopardı. Videosunu paylaşamayacağımız ahlaksız görüntüler ortaya çıktı. Bunun üzerine sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü. En sonunda harekete geçen polis ekipleri A.E.S’yi gözaltına aldı. Şüpheli emniyetteki ifadesinden sonra Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne getirildi. A.E.S. savcılık ifadesi ardından halkın bir kısmını sınıf,din,mezhep,cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Ceza hakimliği A.E.S’nin tutuklanmasına karar verdi ve suçunun cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi.

Bakanlık ve İstanbul Valiliği Gereken Açıklamaları Yaptı

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakarette bulunan A.E.S. adlı şüpheli gözaltına alındı” denildi.

İstanbul Valiliği ise şöye açıklama yaptı;

20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır.

Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır.

Editör: Birkan Erel