Öğretmen atamaları ne zaman olacak soruları zirvede kalmaya devam ediyor. Peki ya atama takvimi açıklandı mı? İşte ayrıntılar…

Atama Takvimi İle İlgili Erdoğan Ne Söyledi?

Öğretmen atamaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi;"Burada 24 Kasım öğretmenler gününde muhalefet tarafından sürekli istismar edilen bir hususu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Bakınız biz hükümet olarak sadece bütçede değil, atamalarda da önceliği hep eğitim öğretime verdik. Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'i bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mayıs ayında 45 bin öğretmenimizi daha öğrencileriyle buluşturduk. Bundan sonra da ihtiyaçlar ve imkanlar dahilinde gerekeni yapacağız.

Bakan Tekin’de konuyla ilgili atamanın mutlaka olacağını söyledi ancak o da tam tarih veremedi. Tarihi bütçenin genel kuruldan geçmesini beklediğini dile getiren Bakan Tekin kamuya alınacak toplam personel sayıları bakanlıklar arasında dağıtıldığını ve Milli Eğitim’e ayrılan kotanında en yüksek kota olduğunu söyledi.