Atama bekleyen öğretmenlerin gözü bugünkü kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarındaydı. Kabine toplantısında atama sayısının görüşülmesi ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atanacak öğretmen sayısını açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı öğretmen atamalarından bahsetmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan beklendiği gibi kabine toplantısı sonrası vatandaşlara seslendi. BAĞ-KUR ve SGK emeklileri için maaş artış oranlarını %5 arttıracaklarını açıklayan Erdoğan en düşük emekli maaşının da 10 bin TL olacağını söyledi. Ancak ne yazık ki atanacak öğretmen sayısına değinmedi.

Öğretmenler aylardır bekliyor

Atama bekleyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın atama sayısını ve branş dağılımını açıklamasını aylardır bekliyor. Göreve başlama tarihleri de Şubat ayından Eylül ayına alınan öğretmenler atama sayısının bugün de açıklanmamasıyla hayal kırıklığı yaşadı. Ellerindeki puanın atanmaya yetip yetmeyeceğini bilmeyen öğretmenler beklemekle bir sonraki KPSS’ye çalışmak arasında da kalmış durumda. Kısa sürede en azından atama sayısının açıklanmasını umuyor ve bekliyoruz.

Editör: Deniz Beyatlı