Milli Eğitim Bakanlığı 2019 – 2020 yılında ilk kez Ziya Selçuk döneminde ara tatil uygulamasını hayata geçirmişti. O dönem yapılan düzenleme ile öğrenciler ve öğretmenler her yarıyılda birer kez ara tatile çıkacaktı. Uygulama o yıldan bu yana uygulanıyordu ve 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için de devam edecek. Fakat önümüzdeki yıl kaldırılması bekleniyor.

Ara Tatiller Kalkıyor

Dünya’da da birçok örneği olan ara tatil uygulaması Türkiye’de son buluyor. 2019 yılında hayata geçen uygulama büyük ihtimalle önümüzdeki yıl kaldırılacak ya da revize edilecek. İlk çıkış amacı öğrencilerin dinlenmesi, öğrendiklerini tekrar etmeleri ve kültür sanat faaliyetlerine daha fazla zaman ayırmaları için hayata geçen uygulama ‘’Ara Tatil’’ verimli çalışmaması sebebiyle kaldırılma ihtimaliyle karşı karşıya.

Bu yıl ilk ara tatil 13 – 17 Kasım 2023 ve 08 - 12 Nisan 2024 tarihlerinde uygulanacak. Ancak bu öğrencilerin ve öğretmenlerin son ara tatilinin olması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ara tatil ile ilgili önümüzdeki yıl için düzenleme yapabileceklerini söyledi. Düzenlemede ilk akla gelen ara tatillerin kaldırılması bir diğer seçenek ise oldukça verimsiz olan ara tatillerin düzenlenerek öğrenciye daha katkı sunan yapıya dönüştürülmesi.

Yusuf Tekin'den Son Dakika Açıklaması

Ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını belirten Tekin, "Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız.'' dedi.

Editör: Tugay AKSOY