Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni gündem ara tatiller oldu. Bir gazetecinin Ak Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı öncesi ‘’ara tatil kaldırılacak mı’’ sorusuna verdiği yanıt sonrası alevlenen gündemde ortaya yeni iddialar atılıyor.

Bakan Tekin, soruya "Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir" demişti.

Bunun üzerine ara tatil kaldırılacak ya da farklı bir şekilde uygulanacak yorumları yapılırken, veliler, öğrenciler ve öğretmenlere sorduğumuz anket sonucunda bu uygulamanın kesinlikle kaldırılmaması gerektiğini belirlendi.

Veliler, öğrencinin motivasyonun bölündüğü ve düştüğü şeklindeki iddialara tam tersi yorumlarda bulundu. Veliler, öğrencinin ara tatil boyunca dinlendiğini, yenilendiğini ve tatil dönüşü daha motive olduklarını belirtiyor.

Ara tatil uygulamasının MEB tarafından kaldırılması beklenmiyor. Ancak Bakan Tekin’in dediği gibi illere göre uygulanabilir. Bir diğer üzerine çalışılacak konusu ise ara tatil döneminin öğrenciler için daha verimli geçmesi. MEB bu konuda çalışmalar yapıyor.

Editör: Tugay AKSOY