Ağrı Eğitim Gücü Sen İl Temsilciliği, Başarı Belgeleri Bilgi Talebi, konulu yazı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletti. Eğitim Gücü Sen Ağrı İl Temsilcisi Ekrem Bölek imzalı yazı şu şekilde;

''Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan eğitim çalışanı üyelerimizden sendikamıza ulaşan bilgiler neticesinde 2022 ve 2022 yıllarında personellere verilen başarı belgeleri ile birtakım soru işaretleri bulunmaktadır. 

  • Başarı belgesi alan personeller arasında son 5 yıl içerisinde disiplin cezası alan var mıdır?
  • İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline başarı belgesi verildi mi? Verildiyse hangi kriterler göz önüne alınmıştır?
  • İki yıl üst üste başarı belgesi alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri kimlerdir ve hangi gerekçeler ile almıştır?
  • Binlerce eğitim çalışanının çalıştığı Merkez ilçede neden sürekli aynı kişiler ve özellikle il milli eğitim müdürlüğü personeli ödül almaktadır?

İlgili soruların cevaplarının 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yasal süre içerisinde tarafımıza bilgi verilmesi hususunu ve gereğini;

Bilgilerinize arz ederim.''

Ekrem BÖLEK

İl Temsilcisi

Bunun üzerine Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat X hesabından şu açıklamayı yaptı;

ğrı Milli Eğitim'de, öğretmen ödül alıyor, karısı ödül alıyor, kardeşi ödül alıyor, kardeşinin eşi ödülü alıyor, kaynı ödül alıyor, soruşturma geçiren ödül alamayacakken ödül alıyor, il Müdür Yardımcısı valiye hakaret etmiş ceza almış ödül alıyor. O zaman biz de valilere küfür edelim, hakaret edelim daha büyük ödüller talep edelim. Bu nasıl bir kumpas ve şirket ortaklığıdır. Pazartesi itibariyle Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğubeyazıt ile ilgili Teftiş, denetim ve soruşturma açılmasına dönük bakanlık Teftiş kuruluna gerekli yazımızı yazacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimsenin yandaşlığı kayırmacılığı ahlaksızlığını, Verilen görevi kötüye kullanmanın akrabaya, kardeşe, bacıya, karısına, sendikasına ödül vermenin yeri değildir. Bir Sendikanın taşeronlunu yapıp Şube Müdürü olduğu halde devletin Şube Müdürü olduğunu unutup ahlaksızca sendika partizanlığı yapanların hesabını soracağız.

@ Yusuf Tekin Umarım bu konuya dikkatiniz yönelir. Hak, hukuk adalet noktasında gereğini yaparsınız

Editör: Tugay AKSOY