Birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Tekin’in üzerinde durduğu konulardan biri 5. Sınıflara önümüzdeki yıldan itibaren yoğunlaştırılmış dil eğitimi verilmesi oldu. Bakan Yusuf Tekin, 5. Sınıflara ikinci yabancı dil eğitimi vermeyi düşündüklerini açıkladı.

Almanca başta olmak üzere

5.sınıflara İngilizce dil eğitimi hali hazırda verilmekte. Bakan Tekin’in açıklamalarına göre önümüzdeki yıldan itibaren 5.sınıfta okuyan öğrencilere ikinci bir yabancı dil eğitimi de verilecek. İkinci yabancı dilin hangisi olacağı konusunda Bakan Tekin ‘Almanca bu dillerin başında olacak’ dedi. İngilizcenin yanında çoğu okulda önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 5.sınıf öğrencilerine ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi verilmesi bekleniyor.

Almanca öğretmeni kaç kişi atandı?

Gidilen değişiklik sonunda önümüzdeki yıl için geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla Almanca Öğretmeni ataması yapılması bekleniyor. 2021 yılı Mart ve Eylül ayı atamalarında sırayla 210 ve 171 kişi olmak üzere toplam 381 öğretmen ataması yapılmıştı. 2022 yılı Mart ayında 175, 2023 yılı Temmuz 250 Almanca Öğretmeni atanmıştı. Bu sayının 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle artması gündemde.

Editör: Deniz Beyatlı