Geçtiğimiz aylarda haftada 3 gün tatil imkanının Türkiye’de olup olamayacağı gündeme gelmiş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gündemlerinde böyle bir eğitim modelinin olmadığını ifade etmişti. İlerleyen yıllarda olası bir geçiş durumunda velilerin bu duruma tepkisinin ne olacağı ise merak konusu.

Çocuklara kim bakacak?

Bazı veliler açısından okulların bakımevi, öğretmenlerin de çocuk bakıcısı gibi görüldüğü bir gerçek. Öyle ki zaman zaman veliler arasında çocuklarını çift eğitim yapılan bölgelerde öğlenci yapabilmek için tartışmalar, kavgalar dahi yaşanıyor. Kendilerine zaman yaratmak, sosyalleşebilmek, gezebilmek için çocuklarının öğleden sonra okula olmasını talep eden veliler sık görülen durumlar arasında.

Çocukların 3 gün evde olması eğitime, okula, öğretmene böyle bakan veliler için oldukça can sıkıcı. Öğretmenlerin iş yüküne, çalıştığı saatler içindeki yoğunluğuna aldırmadan öğretmenlerin fazla tatil yaptığını düşünenler açısından Avrupa’da kullanılmaya başlayan eğitim modelini düşünemiyoruz bile. 4 gün okul 3 gün tatil sistemi ne kadar iyi olursa olsun Türkiye şartlarına en azından şimdilik oldukça uzak. Eğitim modeli değişsin demiyoruz ama en azından bazı kafalar değişmeli.

Editör: Deniz Beyatlı