Öğretmenlere ücretsiz ulaşım kartı müjdesi geldi. Yeni dönemde yerel seçimler öncesi öğretmenleri neler bekliyor? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren devlet okullarında çalışan öğretmenler için ücretsiz ulaşım kartı müjdesi geldi. Konu ile ilgili paylaşılan haberin detaylarında bazı illerde bu hizmetin kullanılabileceği ifade edildi. 31 Mart yerel seçimler öncesi için beyannameler hazırlık aşamasında. İl ve ilçelerin beyannameleri yakın zamanda tamamlanacak.

Belediye başkanları öğretmenler için vaatlerini sıralamaya devam ediyor. O vaatler arasında bazı belediye başkanlarının öğretmenlere ücretsiz ulaşım kartı vereceği paylaşıldı. Konu ile ilgili seçim vaadi olarak belediyelerin bu haberi müjdelediği söylendi. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan öğretmenlerin ulaşım masraflarında gözle görülür bir değişim yaşanması bekleniyor.

Öğrencilere de Müjde Vardı!

İlerleyen dönemde Bakanlık tarafından alınacak bir kararla öğretmenlerin ulaşımı ücretsiz olur mu? sorusu gündemde konuşulmaya başlandı. Fakat bugüne kadar uygulanmamış bu hizmetin bugünden sonra uygulanıp uygulanmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Öğretmenlere vaat olarak paylaşılan ücretsiz ulaşım kartı uygulamasının bir benzerinin öğrenciler için de yapılması planlanıyor.

Editör: Halil Uzan