Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hediye olarak beyaz önlük verileceğini açıklamıştı. Bu doğrultuda öğretmenler beden ölçülerini MEB’in sistemine girerek önlükleri beklemeye koyuldu.

Beyaz önlüğün MEB’de teşvik edilmesi özellikle gündemimiz bu değil, gereksiz yere gündemi meşgul ediyor şeklinde eleştirilirken, Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu da artan şiddet olaylarını örnek göstererek öğretmenleri korumak için ‘’24 Kasım’da çelik yelek mi dağıtalım’’ demişti.

Biz de Öğretmen Haber’de sitemizden bu sözleri manşetten duyurmuştuk. Haberin ses getirmesinin ardından manşetimiz adeta Hür-Sen’in sloganına dönüştü.

Bu açıklamaların üzerinden çok geçmemişti ki Osmaniye Kadirli ilçesi Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Yılmaz Uslu bıçaklı saldırı sonucu yaralandı.

Bakan Yusuf Tekin’den Şiddet ile Mücadele Mesajı

Bakan Yusuf Tekin, artan şiddet olayları sonrası sosyal medya hesabından bir  açıklama yaparak kamuoyu vicdanını rahatlatılacağı bir şekilde cezalandırılacaklar diyerek ‘’Hiçbir öğretmenimizin bu süreçlerde mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz.’’ ifadelerine yer verdi.

Editör: Tugay AKSOY