Öğretmenlere 24 Kasım’da beyaz önlük hediye edileceğinin açıklanmasıyla, sendikalar ve öğretmenlerden farklı talepler gelmeye başladı. Bunlar arasında 24 Kasım’da başöğretmenlik verilmesi ve her yıl 1 maaş ikramiye verilmesi kamuoyundan karşılık buldu.

Uzun bir süredir gündemde olan ancak bir türlü olgunlaşmayan öğretmenlere her yıl 1 maaş ikramiye verilmesini yeniden yeşerten hadiselerden biri de emeklilere Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında 1 maaş ikramiye verilmesi oldu. Cumhuriyet ikramiyesinin her yıl mı yoksa yalnızca 100. Yıla özel mil verildiği şuan için belirsizliğini koruyor.

Sendikalar son günlerde 24 Kasım’da 1 maaş ikramiye verilsin talebini yüksek sesle dile getirmeye başladı ve bu konudaki çalışmalar Türkiye Büyük Millet Meclis’ine (TBMM) kadar taşındı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’de kendisine gelen soruya net bir cevap vermekten kaçınarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret etti.

Gözler Cumhurbaşkanından Gelecek Müjdeyi Çevrildi

Kendi politikalarını kendileri belirlediklerini ifade eden Bakan Yusuf Tekin, Hazine ve Maliye bakanı ile öğretmenler tüm ekonomik sorunlarını çözmek için çaba sarf edeceklerini belirtti.

Bakan Yusuf Tekin, muhalefetin TBMM’ye taşıdığı, 24 Kasım’da öğretmenlere 1 maaş ikramiye verilsin yönelik talebine ilişkin soruya ise böyle bir durum gerçekleşirse, Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımız duyurur açıklamasını yaptı.

Öğretmenlerin Önlükleri Ne Zaman Teslim Edilecek?beyaz-onluk-6

Öğretmenlerin sık sık tartışmalara konu olan önlüklerinin önümüzdeki hafta itibarıyla tüm öğretmenlere teslim edilmesi planlanıyor. Geçtiğimiz hafta sosyal medyada anaokulu uygulama önlükleri sosyal medyaya düşmüş bu tüm öğretmenlere dağıtılacakmış gibi lanse edilmişti.

Sonrasında MEB, öğretmenlere 24 Kasım’da hediye olarak dağıtılacak önlüklerin fotoğrafını paylaşmış. Önlüklerin dikimi ve tasarımı öğretmenler tarafından beğenilmişti.

24 Kasım Başöğretmenlikte Son Durumuzmanogretmen8

24 Kasım’da başöğretmenlik verilmesi şuan için mümkün gözükmüyor. Sebebi ise gerek çalışmaların yetersizliği gerekse hukuki engeller. Bakan Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Haziran 2024 tarihine dek değişeceğini ifade etti. Bu kapsamda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte bu tarihine kadar herhangi bir değişiklik olmayacak.

Editör: Tugay AKSOY