Milli Eğitim Bakanlığı’nın da devreye girmesiyle rekor bir promosyon ücreti gelecek gibi duruyor. Maaşlar arttı, enflasyonun da artması öngörülürken promosyon haberleri yine dolaşmaya başladı.

2025 Promosyon Ödemeleri Öğretmenleri Uçuracak!

Bankalar bugüne kadar il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile yaptıkları anlaşmalarla öğretmenlere promosyon ödemeleri yapmaktaydı. Son dönemde artan enflasyona rağmen banka promosyon tekliflerinin öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak seviyede olmaması Milli Eğitim Bakanlığı’nı hareke geçirdi.

2024 yılında maaşlar istendiği kadar artmayacak. 7.Dönem Toplu Sözleşme  Görüşmeleri de öğretmenleri tatmin etmemişti. Enflasyon ise tam tersi bir şekilde rekor artışlar görüyor. Bunun Sonunda da 2025 promosyon ödeme tahminleri merak edilir oldu.

Öngörülen 2025 Öğretmen Promosyonu 90 Bin TL!

Öğretmenlerin 3 yıllık maaşlarını anlaşmalı bankadan almaları karşılığında bugüne kadar ortalama 2 maaş tutarında promosyon ödemesi veriliyordu. Bakanlığın Türkiye genelinde yapacağı toplu anlaşmayla öğretmenlerin promosyonlarının 90 bin TL olabileceği konuşuluyor. Öğretmenler arasında heyecan yaratan rakamların gerçek olup olmayacağını ise süreç gösterecek.

Editör: Birkan Erel