Öğretmen adaylarının gözü kulağı bu haberdeydi. 2024 yılı içerisinde ataması yapılacak öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak duyuru merakla bekleniyor. Öğretmen atamaları ne zaman gerçekleşecek? Branş dağılımı ve eklenen kontenjan belli oldu mu? araştırılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılacak açıklama ile belli olacak atamalar için son sürece gelindi. Konu ile ilgili Bakan Tekin: “Atamaların 2023 KPSS puanı ile yapılacağını” dile getirerek toplam kadro sayısına yönelik “Henüz bir şey söylemem yanlış olur” dedi ve ekledi:

“Tahmin ediyorum ki önümüzdeki kabine toplantısında bu konu gündeme getirilecek. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre biz de oturup branş bazlı olarak dağılım yapacağız.”

Mayıs Atamalarında Kaç Kişi Atandı?

Geçtiğimiz Mayıs ayında neler yaşandı? 2023 yılı Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı bu atamada en büyük payı sınıf öğretmenlerine vermişti. 7.878 kişilik kontenjan ile ilk sırada yer alan sınıf öğretmenlerini, rehberlik öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği ve ilköğretim matematik öğretmenliği takip etmişti.

Editör: Halil Uzan