Kalifiyeli öğretmenler yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın destek olduğu öğretmen adayları için bursluluk sonuçları açıklandı.

Öğretmenlik Bursu Kimlere Verilir?

Türkiye’de eğitim öğretim alanında öğretmenlik yapmak üzere öğretmen adaylarını destekleyen Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınav sonuçlarını açıkladı. MEB tarafından sağlanan öğretmenlik bursu yetiştirilen öğretmenlerin eğitimine destek olmak için uzun yıllardır verilen burstur. Peki ya bu burstan kimler faydalanabilir? İşte detaylar;

  • Yaş Şartı: Başvuran adayların, bursun verildiği yılın başvuru tarihinde 22 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.
  • Yaşın Mahkeme Kararı ile Küçültülmemiş Olması: Adayın, burs başvurusu yapacağı yıl ve sonraki yıllarda yaşını mahkeme kararı ile küçültmemiş olması gerekmektedir.
  • Branş Tercihine Kayıt: Öğretmenlik tercihlerinde belirlenen programlara başvuran adayların, ilk beş tercihinde yerleşmiş olmaları ve yerleştikleri branşa kesin kayıt yaptırmış olmaları gerekmektedir.
  • Memur Olmaya Engel Hükümlülüğü Olmamak: Adayların, öğretmenlik görevine atanmalarına engel oluşturabilecek bir hükümlülük altında bulunmamaları gerekmektedir.

Öğretmenlik Bursu Sonuçlarına Nereden Girilir?

Aşağıdaki paylaştığımız linkten sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz

Öğretmenlik Bursu İçin Tıklayınız

Öğretmen Bursu Ne Kadar?

MEB öğretmenlik bursu KYK bursuyla aynı miktarı taşımaktadır. Yıllık enflasyon baz alındığında bu yıl KYK bursu 2000 TL civarında olacağı bekleniyor.

Editör: Birkan Erel