CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu. Atamanın bir numaralı konusu olduğunu dile getiren milletvekili bu sene 100 Bin atamanın gelmesini gerektiğini vurguladı.

100. Yılda 100 Bin Atama

Adeta atanamayan öğretmenlerin duygularına tercüman olan CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu. Sadece atama ile ilgili de konuşmayan Halıcı konuşmalarıyla adeta gündem yarattı. Eğitimde laikliğe de vurgu yapan Halıcı dünyanın her yerinde en iyi okullar çağdaş ve laik anlayış ile yönetiliyor dedi.

Türkiye'nin eğitim ve öğrenci başarı sıralamaların gerilerde olduğunu ifade eden Halıcı, şunları kaydetti:

"Her yıl müfredat değişiyor, öğrenciler deneme yanılma tahtasına döndürüldü. Plansızlık ve liyakatsizlik sonucu Cumhuriyet tarihinin en başarısız eğitim dönemini yaşıyoruz. Eğitimde yandaşlık aranır mı? Cumhurbaşkanı seçim öncesinde 'mülakat ucubesine son vereceğiz' derken Milli Eğitim Bakanı 'mülakat yapacağız' diyor. Siz başarılı ve yetkin öğretmenlerimizden neden korkuyorsunuz? Başta matematik, İngilizce, coğrafya, tarih olmak üzere çok hayati branşların öğretmenleri atama bekliyor. Her şeyden tasarruf edilir ama eğitimden asla edilemez. Bu nedenle Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen atamasını yapın."

Editör: Birkan Erel