Duyanların şaşkınlığa uğradığı o olay New York'ta yaşandı. Albert Einstein Tıp Fakültesi'nde profesör olarak görev yapan Ruth Gottesman yıllardır çalıştığı fakültesine 1 milyar dolarlık servetini bağışladı.

Profesör Gottesman tarafından yapılan bu bağış sonrası okulda etkin faaliyet gösteren fakat borcu bulunan öğrencilerin tüm eğitim masrafları ödenmiş oldu. Bu sayede okula ilk kez kayıt yaptıracak olan öğrencilerin eğitimleri de ücretsiz oldu.

Sosyal medyanın gündemine düşen o haber başlığında profesörün 1 milyar dolarlık bağışı Amerika'daki eğitim kurumlarına yapılan en büyük bağış olarak yansıtıldı. Bağışın miktarından daha çok en yoksul ilçedeki tıp kurumuna yapılıyor olması da ilginçti.

Dezavantajlı Öğrencilerin Eğitimi Ücretsiz Oldu!

Daha çok sağlıksız beslenme koşullarına sahip olan ve yüksek oranda ölümlerin görüldüğü ve hep kenarda kalan o okula yapılan yardım sayesinde dezavantajlı öğrenciler eğitimde fırsat eşitliği elde etmiş oldu. 1968 yılında Psiko Eğitim Hizmetleri müdürü olarak üniversitede işe başlayan ve şu anda başkanlık görevini de sürdüren profesörün bu yaklaşımı başkalarına da büyük örnek oldu.

Editör: Halil Uzan