Otuz bir yıldır emeğinin karşılığını alması için Sendika olarak çok çalıştıklarını ve ilk günkü azim, heyecan ve kararlılığa sahip olduklarını söyleyen Yavuz “gecemizi gündüzüme katarak daha çok çalışacağız” dedi.

Tarihi Başarılara İmza Atıyoruz

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz yönetici atama yönetmeliğine dair eleştirilerde bulunarak. Yönetmeliğin değişmesi gerektiğini hatta yönetmelikle yapılamayacak düzenlemelerin Öğretmenlik Meslek Kanunu ile düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Bunun nedenleri arasında eğitim yöneticiliğinin ikincil görevden çıkarılması olduğunu ve eğitim yöneticiliğinin yetkileri ile imkanlarının arttırılması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

Sendika olarak tarihi başarılara imza attığına da değinen Sayın Yavuz yüzlerce kazanıma imza attıklarını ve daha birçok kazanıma imza atacaklarının da sinyalini verdi.

Liyakat Öne Çıkarılmalı

Eğitim Bir Sen sendikasına muhaliflerin liyakat konusunda tepkileri olsa da, Talat Yavuz’da liyakati ön plana çıkardı. Yöneticilerin yeni dönemi anlamış, liyakatli ve ekip ruhu ile hareket edecek kişiler olması gerektiğini söyledi. Bu konuda gereken değişikliklerin derhal yapılmasını sık sık hatırlattı.