Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük yurt geneli hava tahminini paylaştı. Bilindiği üzere yılın ilk günü ülkemizde resmi tatil uygulanıyor. Bu yıl 1 Ocak tarihinin Pazartesi gününe denk gelmesi sebebiyle hafta sonu tatili dahil 3 günlük bir tatil fırsatı doğmuş olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri ise yaklaşık 10 gün önce yeni yılda kar yağma ihtimali üzerinde duruyordu. Bunun üzerine ortaya birçok spekülasyon yaratılarak yeni yıl tatilinin uzayıp uzamayacağı gündeme taşındı.

MGM’nin paylaştığı 5 günlük verilerde ise son nokta kondu. Pazartesi gününden sonra okul tatili yok, yeni yıl tatili 5 güne uzamayacak.2024-HAVA-DURUMU

Çok yüksek kesimler hariç, kar yağışı beklenmiyor. Küçük ilçelerdeki taşımalı eğitimin dışında kar tatili olmayacak. Kar yağışı ise yeni yılın ilk haftasının sonlarına doğru etkisini gösterecek.

YENİ YILDA YAĞMUR ve SİS OLACAK

Yeni yılda kar yağmayacak ancak, bu kez yurdun iç kesimleri yoğun bir sis ile karşı karşıya kalacak. Okula dönüş tarihi olan Salı günü ise Ankara’dan Edirne’ye kadar tüm illerde yağmur yağacak, Karadeniz’de parçalı bulutlu Doğu Anadolu’da ise pus gözlemlenecek.