1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla birçok yeni düzenleme yapıldı. Fiyat tarifesinden konut kiralamaya kadar birçok yenilik hayatımıza giriş yaptı.

KAFE, RESTORAN ( YEME- İÇME ) SEKTÖRÜ FİYAT LİSTESİ

Restoran, kafe, fast-food yani tüm yiyecek içecek içeren menüye tabii işletmelerin menü fiyat listesini girişe ve masalara koyması zorunlu tutuldu.

KİRALIK KONUTLARDA DEĞİŞİKLİK

Turizm amaçlı konut kiralamada yeni bir döneme giriş yaptık. Kayıt dışı konut kiralamanın önüne geçebilmek adına, turizm amaçlı kiralanan konut öncesi izin belgesi alınması gerekecek. İzin belgesi almadan kiraya veren şahıslara konut başı 100 bin TL idari para cezası uygulanacak.

Uygulamanın tekrar delinmesi halinde 500 bin TL’ye kadar ceza verilecek.

OTOBÜSLERDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Seyahatte yapılan değişiklik ile birlikte, şehirler arası yolcu taşımacılığında ‘otobüs araç takip cihazı’ konulacak. Taşıtların konumları 2 dakikada bir "Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi"ne iletilecek.

YURT DIŞI TELEFON KAYITLARINDA DÜZENLEME 2024

Yurtdışı çıkan ya da yurtdışında yaşayıp Türkiye’ye telefon getirenlere karşı yeni bir uygulama hayata geçti.

Getirilen cep telefonu IMEI numaraları kayıt işlemleri, ithalatçı ya da imalatçı için tahsis edilen hesap ile eşleştirilecek. Yetkisiz hesaplara IMEI kaydı yapılamayacak.

İNŞAAT DEMİRİNE YAKIN MARKAJ

İnşaat demirleriyle ilgili yapılan düzenlemede, üretim ve ithalat aşamasından binalarda kullanım aşamasına kadar izlenecek.

Sistem verileri doğrudan bakanlığa aktarılacak. Bu uygulama ile birlikte kalitesiz demir kullanımının önüne geçmek isteniyor.