Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) hayata geçirmiş olduğu yeni bir projeye göre Veliler, Öğretmenlerle Görüşme Sağlamak İçin Randevu Alacak. Okullara ait web siteleri üzerinden e-devlet girişi yapılarak randevuların oluşturulacağı aktarılmaktadır.

Öğretmenlerin Boş Zaman Dilimleri Görüntülenecek

Öğretmenlerle görüşme yapmak isteyen veliler için e-devlet girişi yapılarak randevu oluşturulacak bir sistem geliştirilmiştir. MEB tarafından geliştirilen sistem sayesinde görüşmeler için dijital uygulamaya geçildiği bildirildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamada bu uygulamanın pek çok Batı ülkesinde uygulandığı ve yapılan açıklamanın ardından MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünün harekete geçerek çalışmalara başladığı bildirilmektedir.

Böylelikle veli randevu sistemini geliştiren uzman yazılımcıların çalışmaları neticesinde kullanıma açıldığını belirtmek mümkündür. Bu sistemin en önemli avantajı ise öğretmenlerin uygun olduğu boş zaman dilimlerinin görüntülenecek olmasıdır.

Üstelik velilerin randevu taleplerini görüntülemelerine, geçmiş randevularını incelemelerine ve zamanı henüz gelmemiş randevularını ise iptal etmelerine olanak verilecektir. Tüm bu işlemleri gerçekleştirmeleri için e-devlet üzerinden giriş yapmalarının yeterli olabileceğine değinilmektedir.