Sosyal medyada dün viral olan bir video paylaşıldı. Görüntülerde bir sınıf annesinin bir öğrenciyle teneffüs saatinde tartıştığı görüldü. Öğrencinin, sınıf annesinin ‘’ben burada sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım’’ demesine karşılık ‘’Bana ne allah allah. Bir sınıf annesi sanki dünyanın ağası. Yok öyle bir şey be. Öyle herkes ağa, kaymakam, başkan olabilseydi, olurdu’’ dediği görüldü.

Kimilerinin eğlenceli bulduğu kimilerinin ise çocuğun kaba tavırlarını eleştirdiği videoda veli hadsizliği gözlerden kaçtı.

Sınıf annesi bunu yapamaz

Sınıf annesinin sınıfın ortasında bir öğrenciyle tartışması, doğrudan diyalog kurması kabul edilebilir değilken üstelik bunu videoya çekip çocuğu TikTok’ta paylaşması ise tamamen hadsizliğin göstergesi oldu. Sınıfın öğretmenine durumla ilgili şikayeti varsa yapması gereken sınıf annesi ya da hiçbir veli öğrencilerle doğrudan tartışmaya giremez. Öğrencileri videoya kaydedemez.

Geçtiğimiz ay öğretmenlere yönelik veli şiddeti haberleri birbiri ardına düşerken bir de öğrenciyle tartışan veli videosu bakanlık velilere ne zaman haddini bildirecek sorusunu gündeme getirdi.