Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışırken duvarlarını resimlerle süsleyen işitme engelli Muhammed Nur Biçer hayallerinin peşinden giderek öğretmen oldu. Küçüklüğünden bu yana resime meraklı olan Biçer, engelli sürekli işçi alımı kapsamında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde temizlik personeli olarak işe başlamıştı.

Göreve başladıktan sonra resimleriyle Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya’nın dikkat çeken Biçer, bir yandan resim çizerek hastaneyi güzelleştirdi diğer yandan öğretmenlik için sınava çalıştı.

KPSS sınavına girerek Muradiye Cumhuriyet Ortaokulu’na atanan Biçer şunları söyledi;
"Hastanenin duvarlarına onlarca resim yaptım. Amacım hem hastane çalışanlarının hem de hastaların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamaktı. Resimlerde özellikle renklere çok dikkat ettim. Çünkü renkler insanlara mutluluk verebiliyor. Herkes çalışmalarımı çok beğendi ve olumlu dönüşler aldım. Ancak tam olarak istediğim iş bu değildi. Ben resimlerimi çocuklarla yapmak istiyordum. Çok şükür hayalimdeki mesleği kazandım ve göreve başladım. Ancak hastane ile iletişimimi hiç kesmeyeceğim. Ne zaman desteğe ihtiyaçları olursa elimden gelen her konuda yardımcı olmaya çalışacağım." diye konuştu.