Milyonlarca araç sahibini doğrudan ilgilendiren bir karara imza atıldı. TÜVTÜRK araç muayenesi yaptırmak isteyen araç sahiplerinin bekleme süresini kısaltacak projeyi hayata geçiriyor. İki yılda bir yapılan araç muayenesinde sıra neredeyse gelmek bilmiyordu. Milyonlarca araç sahibi her TÜVTÜRK istasyonuna gittiğinde uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyordu. TÜVTÜRK hayata geçireceği yeni proje ile bekleme süresinin önüne geçerek, muayene işlemlerini hızlı bir şekilde yapacak.

Muayene Çilesi Bitiyor

TÜVTÜRK araç sahiplerini bezdiren muayene sıralarına çözüm yaratabilmek adına 77 ilde mobil istasyonları faaliyete geçiriyor. Randevulu bir şekilde hizmet veren mobil istasyonlar sayesinde hızlı ve sistematik bir şekilde araç muayeneniz gerçekleşiyor. TÜVTÜRK’ün mobil istasyonlarında otomobil, traktör ve motosikletler muayene edilebiliyor. Mobil istasyonlarda yapılmayan araç muayeneleri ise havalı-hidrolik frenlerle donatılmış diğer araçlar olarak sınıflandırılıyor. Bu araçların muayeneleri eskiden olduğu gibi sabit TÜVTÜRK istasyonlarında yapılmaya devam edecek.

TÜVTÜRK Randevu Nasıl Alınacak?

TÜVTÜRK resmi web sitesinden yaptığı duyuru ile siteden 77 il vebu illerin ilçesinde ne zaman mobil istasyon olacağını öğrenebilir buna göre araç muayene randevusu alabilirsiniz. Bir süredir deneme sürecinde olan TÜVTÜRK mobil istasyonları yaygınlaştırılarak muayene bekleme sürelerinin önüne geçilmek isteniyor.