Türkiye Ekim ayının sonları Kasım ayının başlarındaki soğuk havalarla bu yılın sert geçeceği mesajını almıştı. Ancak sonrasında gelen sıcaklar, gevşemeye neden oldu. Öyle ki bazı şehirlerde montlar raflarda kaldı, vatandaşlar tişörtler ile geziyor. Soğuk hava kütlesi ise sessiz sedasız ülkeye yaklaşıyor. Uzmanlar ‘’öyle bir vuracak ki Cumhuriyet tarihinde ilk olacak’’ diyerek vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Yapılan tahminlere kar yağışı tam sömestr tatilinden 1 hafta önce başlayacak. Birçok ilde kar tatilinin sömestr tatili ile birleşmesi ve okul tatilinin 1 hafta uzaması bekleniyor.

Kar Yağışı İçin Ne Söylediler?havaforum-hava-tahmini

Türkiye’nin önde gelen meteoroloji topluluğu HavaForum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’Şiddetli kutup soğukları evini terk edip aşağıya doğru inecek. Avrupa bize gelmesin, gelirse kötü şeyler yaşarız’’ diyor, dedi.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise yapmış olduğu paylaşım ile kar sevdasının ötesine geçerek herkesi korkuttu.

Ökten, Antalya’da bile kar yağacak derken, hava tahminin şu sözlerle duyurdu;


‘’Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik. Meğerse varmış. Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir. Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü ve Ankara'da bile gece -21 dereceler mümkün...’’ dedi.kerem-okten-karyagisi-tahmini

Kar yağışlarının ve soğukların denk geleceği tarih ise yarı yıl tatilinin 1 hafta öncesine dayanıyor. Okullar 22 Ocak Pazartesi tatile girecek 2 Şubat Cuma günü ise tatil sonlacak.

Meteoroloji verilerine göre, birçok ilde okullar erken tatil edilecek. Birçok ilde kar yağışı sonrası soğuklar nedeniyle okullara dönüş uzayacak.