Bakan Tekin’in müfredat konusunda iddialı olduğu ortada. Hatta 2017 yılından itibaren de en kapsamlı müfredat değişikliği olacağını hep söylüyor. İşte ayrıntılar…

Kapsamlı Müfredat Değişikliği Yolda!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan yeni müfredatın ayrıntıları belli oldu. Uzun süredir gündemde olan bu değişiklik branş öğretmenlerini merakta bıraktı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müfredatın sadeleştirileceğini söylemişti. Bununla beraber Türkçe derslerinin de haftalık ders saatlerinin artacağı iddia ediliyor. Bakan Tekin’in her konuşmasında Türkçenin önemini vurgulaması da bunu gösteriyor. Ayrıca bazı konuların lisans düzeyinde olduğu ve bu yüzden sadeleşme geleceğini bununla beraber de resim müzik beden gibi derslere ağırlık vereceğini söyleyen Bakan Tekin ders sayılarının arttırılmasına yeşil ışık yaktı gibi duruyor. Çok yakın zamanda müfredat değişimiyle beraber ders saatleri belli olacak. Buna bağlı olarak da atamalara etki edip etmeyeceği de ortaya çıkacak.

Türkçe Ders Sayısı Artacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Türkçe dersi üzerinde durduğunu daha önce yazmıştık. Bakan Tekin gerçekten Türkçe ve Dil Eğitimine hassasiyetle yaklaşıyor. Bu hassasiyetini de resmiyete dökeceği iddia ediliyor. Türkçe dersi yanında İngilizce dersinin de haftalık ders saati artabilir. Henüz İngilizceye dair bir açıklama gelmese de yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.