Bugün TBMM’ye birçok milletvekili öğretmenlerin sorunları taşıyacağız dedi. Mülakat, atama sorunları, öğretmene şiddet gibi konular gündeme taşınacak! En önemli çıkış İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel'den geldi.

Bütçeden Öğretmenlere Atama İle İlgili Gelişme Gelir mi?

Bugün TBMM’de gündeme taşınacak konulardan biri öğretmen atamaları. Çünkü Milli Eğitim Bakanı’na sorulduğunda atama sayıları için plan bütçe komisyonunu hedef göstermiş bütçe kapsamı dahilinde atamalar gerçekleştirilecek demişti.

Bu konuya ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel X platformunda bazı açıklamalarda bulundu. Eğitim camiasıyla fikir alışverişinde bulunduğunu söyleyen Açıkel PDR Öğretmenleri, mülakat, maaşlar konusunda birçok konuyu öğretmenler için gündeme taşıyacak.

İşte Fethi Açıkel’in açıklamaları;

“Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum hâlinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder”. Mustafa Kemal Atatürk

Yarın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığının 2024 Bütçesini ve yetersiz bakanlık politikalarının gideremediği ihtiyaçları ve derinleştirdiği sorunları konuşacağız. Eğitim camiasının bileşenleriyle, öğretmenlerimizle ve uzmanlarımız ile fikir alışverişlerinde bulunduk. Başta; Atanmayan Öğretmenler, Kendilerine Verilen Norm Kadro Sözü Tutulmayan PDR Öğretmenleri, Mülakatların Kaldırılması Gündemi, Vahşi Piyasanın İnsafına Terk Edilen Öğrenciler ve Veliler; Verilmeyen Öğretmen ve Akademik Maaş Zamları; ÇEDES Garabeti gibi protokollerle merdiven altına itilen eğitimde gerileşme konularını gündemde tutmaya devam edeceğiz.