Türkiye genelinde okullarda tatil olmasına rağmen özel okullarda çalışan personeller çağırıldı. İdareci kadroları tam kadro okullarda olması yine özel okullarda ki çalışma şartlarını düşündürdü. İşte detaylar…

Gündem Özel Okullarda Çalışma Şartları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tatil müjdesi kapsamında Cumhuriyet’in 100.yılı kutlamaları adına okulları 1 gün tatil etti. Bu kapsamda özel okullar da tatil edildi. Ancak özel okulların bazı öğretmenleri ve idarecileri okullara çağırması şikayetlere neden oldu. Okulların tatil edilmesine rağmen idarecileri çalıştıran yöneticilere tepkiler çığ gibi büyüyor. Özel okullarda ki çalışma şartlarının ağır olduğu ve ücretlerin de bir o kadar az olduğu ortadayken birde tatil ayrımının gerçekleşmesi özel okullarda hayal kırıklığı yarattı. Sosyolojik olarak düşünüldüğünde de bu tarz çalışma şartları özel okullarda ki çalışanların motivasyonunu düşürüyor.  

Özel Okullara Çalışma Şartları ve Maaş Düzenlemesi Ne Zaman Gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatil müjdesi ve özel okullarda yaşanan olaylar sonrası özel okul öğretmenlerinin maaşlarını ve idarecilerinin çalışma şartlarını yine gündeme taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yakın zamanda özel okullarla ilgili bir düzenleme yapacağız dese de bugüne kadar hiçbir gelişme olmadı. Özel okul çalışanları da daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim programlarını uygulamak istiyor.