Binlerce adayın gündeminde yer alan öğretmen atama takvimi ve branşların dağılımı hakkında merak edilen pek çok soru işareti bulunmaktadır. Buna göre Öğretmen Atamalarında Son Durum Ne? gibi araştırmaların son dönemde arttığı gözlemlenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilecek açıklamaya gözlerin çevrildiği vurgulanırken, mesleklerini icra etmek isteyen öğretmen adaylarının tarihleri merak ettikleri ve atama branş dağılıma dair detaylar aktarılmaktadır. Sizlerle bu yazımızda kadro dağılımları ve öğretmen atamalarındaki son durum hakkında bilgileri paylaşıyoruz.

Atamalar İle İlgili Detaylar Belli Oldu mu?

MEB tarafından 2024 yılında yapılacak öğretmen atamalarına dair takvimin netlik kazanmasıyla birlikte açıklanacak olan kontenjanlar ve branş büyük bir heyecanla beklenmektedir. Önceki aylarda Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalarda, 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasının yapılacağına dair bilgilere yer verilmiştir.

Aynı zamanda kadro sayılarının Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından verileceği ve bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığının takvimi oluşturacağı da vurgulanmıştır. Bu atamalar için kadro sayılarının en yüksek seviyede olacağının tahmin edildiği, büyük çoğunluğun ise öğretmen atamalarına yer verileceğine dair tahminlerin bulunduğu da aktarılmıştır. Kabine Toplantısı'nda gündeme gelmesi beklenen bu konuda atama sayılarına göre branş bazlı dağılımların gerçekleştirileceği aktarılmıştır.