Eski milletvekilinden çağrı niteliğinde bir konuşma geldi. Mülakatları kaldıralım mı diyen milletvekili kim? İktidar yanlısı ve Adalet Kalkınma Partisi'nde milletvekilliği yapmış Metin Külünk'ten mülakat kaldırılmalı çıkışı gelince mülakat konusu bir an da gündem oldu.

Metin Külünk’ten  Şaşırtan Çıkış

Metin Külünk, 2011 ve 2018 yılları arasında Ak Parti milletvekilliği yapmış deneyimli bir isim olarak, sosyal medya platformlarında yaptığı açıklamayla öğretmen mülakatlarına dair önemli görüşlerini paylaştı. Külünk, öğretmen atamalarında güvenlik soruşturmasının yeterli olacağına inandığını belirterek mülakatların kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Sendikalardan da Mülakat Çıkışı Gecikmedi

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan öğretmen mülakatları konusunda büyük çıkış yaptı. Geylan açıklamalarına göre mülakat sürecinin insan faktörüne dayalı olduğunu vurguladı. Ayrıca on binlerce adayın katıldığı bir mülakat sürecinde, küçük bir sapmanın bile adayın sıralamasını etkileyebileceğini dile getiren Geylan, mülakat uygulamasının adaleti sağlama iddiasının gerçekleşmeyeceğini savundu.