Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı Şehit Suat Surki İlkokulu dönem başından beri başlatmış olduğu uygulamalarla örnek olmaya devam ediyor. Okul Müdürü Harun Yeşilova, eğitim öğretim yılının başında atandığı okuluna, ''Mutlu okul, mutlu öğretmen, mutlu gelecek'' sloganıyla başladığı ve bu tarzda atmış olduğu 6 adımla başarılı bir eğitim ortamı oluşturdu. İşte başarılı bir eğitim ortamı için adımlar;

1. Adım

Okul yönetimi ve öğretmenlerin almış olduğu ortak karar doğrultusunda her ay o ay doğan öğretmenlerin doğum günleri düzenli olarak kutlanıyor. Bu kutlamaların ilki ise Van İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras'ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Böylece idare ile öğretmenler arasında, öğretmenler ile öğretmenler arasındaki diyaloğun gelişmesi sağlamış, bu da okuldaki eğitim ortamının kaliteli olmasına vesile olmuş oluyor. Ayrıca doğum gününde bütün öğretmenlere okul yönetimi tarafından kitap hediye edilerek okul yönetiminin öğretmenlere vermiş olduğu değer yansıtılmış olunuyor. Bu uygulama ile birlikte okuldaki birlik-düzen ve eğitim üçgeni çok başarılı bir şekilde işlenmiş oluyor.

2. Adım

Daha sonra fark yaratan öğrenci ve öğretmenlere kitap ve çiçek hediye ediliyor. Bu uygulama ile öğrenci ve öğretmenlerin yapmış olduğu çalışmalar desteklenerek teşvik ediliyor. Yine bu uygulamanın ilki İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu tarafından gerçekleştirildi.

3. Adım

Üçüncüsü ise okul idaresi tarafından MEBİM'in ''444 0 632'' telefonu okul idaresi tarafından aranarak öğretmenlere tebrik kartı oluşturuluyor.

4. Adım

Diğer uygulamada ise öğrenciler İlkokul 1'den itibaren yeteneklerine göre görsel sanatlar, halk oyunları, jimnastik, tekvando, kız ve erkek futsal, keman, bağlama ve koro çalışmasına alınarak bu alanda kendilerini geliştirmelerine imkan tanınmaktadır.

5. Adım

Bunların yanı sıra öğretmenler arasındaki iletişimi, bağı ve dayanışmayı arttırmak amacıyla her ay düzenli olarak öğretmenlerin gönüllülüğüne dayalı yemek organizasyonları yapılmaktadır.

6. Adım

Son olarak eğitim öğretime dair öğretmenlerin talep ettiği materyaller okul idaresi tarafından imkanlar dahilinde karşılanmakta bu da eğitimin daha somut şekilde ve yaparak yaşayarak öğrencilere verilmesine olanak sağlamaktadır.