Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıl Sakarya’da bazı Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi öğretmenlerinin dersleri manile ederek öğrencileri ya çalıştıkları kurumlara ya da ortak oldukları kurs merkezlerine yönlendirdiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü geri adım atmayarak soruşturmanın sonuna kadar gitti. Yapılan incelemenin ardından 30’a yakın öğretmen yer değiştirme ve disiplin cezası aldı. Halk ağzında sürgün edilen öğretmenlerin Bakan Tekin’in açıklamalarını duyunca ‘affı yokmuş’ diyeceksiniz.

Sakarya’da 30 Öğretmen Sürgün Edildisakarya-il-milli-egitim

Hükümet geçtiğimiz yıllarda dershaneler ile ilgili sert yaptırımlar uygulasa da merdiven altı kurs merkezlerinin önüne geçemedi. Ruhsatlı olarak da hizmet veren kurs merkezlerinin yanı sıra birçok ruhsatsız kurs bulunurken, Sakarya’da öğrencilerini bu kurs merkezlerine yönlendiren öğretmen hakkında yer değiştirme ve disiplin cezası onaylandı. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili hiç taviz vermeyerek üstüne gitti ve ilgili öğretmenler hakkında işlem yapıldı. Haber merkezime gelen bilgilere göre gerek Sakarya gerek Türkiye’nin farklı illerinden birçok öğretmenin kurs merkezi ya da özel ders konusunda öğrencileri manipüle ettikleri bilgisi paylaşıldı.

Bakan Yusuf Tekin’in Affı Yok

Sakarya’da 30 öğretmene uygulanan yer değiştirme ve disiplin cezası ile bu konuda işlemlerin sıkılaştırılacağı belirtildi. Bakan Yusuf Tekin, göreve gelir gelmez merdiven altı kurslara karşı hem velileri hem de buraları işletenleri uyarmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı İhbar Hattı KurduMEB-LOGO

Milli Eğitim Bakanlığı, ruhsatsız bir şekilde faaliyet yürüten merdiven altı kurslar ile ilgili ihbar hattı kurdu. Bakanlık resmi bir şekilde faaliyet gösteren kurumların listesini buradan yayımladı https://ookgm.meb.gov.tr/kurumlar.php?=kurs

Ardından valiliklere de bir yazı gönderilerek ‘karekod’ uygulamasına geçildiği belirtildi. Veliler bu kurumlarda karekod taraması yaparak kurumun ruhsatının olup olmadığını öğrenebilecek.

Merdiven altı hizmet veren kurumlara da son bir uyarı yapıldı. 1 Eylül tarihli yayımlanan yazıda 18 Eylül 2023 tarihine kadar karekodlu tabelası olmayan kurumlara işlem yapılacak.

Bu izinsiz kurumlara yasa gereği brüt asgari ücretin 20 katı kadar para cezası kesilecek. Bu kapsamda velilerin karekod uygulamasına dikkat etmesi büyük önem taşıyor. Çocuğunuzu kayıt etmeden önce ya tabeladan karekodu kontrol edin ya da yetkililere sorun.