Özel okulların kitap fiyatları bu sene 60 Bin TL’yi bulduğu oldu. Sorun kitapların 60 Bin TL olması değil. Sorun kitapların aynı türlerinin çok uygun olarak özel okulların önerdikleri yerden alınan kitapların çok pahalı olması!

Fahiş Fiyatlı Kitaplar Son Bulacak mı?

Özel okul ücretlerinde gelen büyük zamlar servis ücretlerine yansıdı, ardından kılık ve kıyafete yansıdı, en sonunda da kitaplarda ki fiyatlar veliler çok kızdırdı. Kitapları söyledikleri adresten alma zorunluluğu kılan özel okullar velileri zor durumda bırakıyor. Umarız bu sorun çözülür ve şikayetler son bulur.

İlk Şikayet İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Gitti!

MEB İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi yazan veliler, okulda öğrenim görmekte olan 5. sınıf öğrencilerine, okul tarafından 50 bin TL değerinde  kitap almanın zorunlu tutulduğunu belirterek, “Tarafımızca 5. sınıf velileri olarak söz konusu kitaplar hakkında bilgi almak istendiği halde okul tarafından biz velilere hiçbir bilgi verilmemekte yalnızca bu kitapların zorunlu olarak alınması gerektiği bildirilmektedir. 50 bin TL değerinde kitap almanın zorunlu tutulması çocuklarımızın en temel hakkı olan eğitim öğrenim hakkını zedelemektedir. Eğitim ve Öğrenim Hakkı, Anayasamız ile güvence altına alınmış en temel haklardan olup söz konusu okulda eğitim alabilmek için 50 bin TL değerinde kitap almanın zorunlu tutulması Anayasamıza, kanuna, hukuka ve ahlaka aykırıdır” ifadeleri kullanıldı.