Sosyal medyaya bomba gibi düşen Meclis fişinde dana kavurmanın pilavıyla beraber 42 TL olması ve milletvekili maaşlarının da bununla beraber çok yüksek maaşlarının olduğu gerçeği tepkiler oluşturdu.

Meclis’te Uygun Fiyatlar, Okullarda Fahiş Fiyatlar!

Öğretmenler sayfası adlı X platformunda ki kullanıcı meclis fişi olduğunu söylediği bir görsel paylaştı. Bununla beraber tepki gösteren sayfa birçok yorumda aldı. Görselde pilavlı kavurmanın 42 TL olduğu görülüyor. Ancak okullarımızda ki fiyatlar öğrencilerin bütçesini zorluyor. Milletvekillerimizi bu kadar düşünürken geleceğimizi belirleyecek öğrencilerin temel ihtiyaçlarını bile düşünmememiz ne yazık!

Sadece Öğrenci Değil Öğretmenler İçinde Durum Kötü!

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı geçtiğimiz aylarda bu duruma dikkat çekmişti. İşte o sözleri

  1. Öğretmenlerin 1 saat ek ders ücretiyle 1 tost alınamıyor.
  2. Üniversite personeline ödenen 48 TL giyim yardımıyla toz bezi alınamıyor.
  3. 1 aylık çocuk yardımı ücretiyle bir paket çocuk bezi alınamıyor.

Gibi örneklerle öğretmen maaşının alım gücüne de dikkat çekmişti. Milletvekili kadar maaş alınamayacağı tabi ki mümkün değil ancak maaşlarda bu kadar fark olup yiyecek içeceklerde de Meclis fiyatlarının çok uygun olmalı haklı olarak tepkilere yol açtı.

2024 Milletvekili Maaşı Ne Kadar Oldu

Hem emekli olan, hem de vekil olarak görev yapan yaklaşık 300 vekilin maaşı, 147 bin liradan 230 bin liraya yükseldi. Sadece milletvekilli olanların maaşı ise 73 bin 329 liradan, yaklaşık 110 bin liraya yükseldi.